Kiipeä maaliskuun kuutamossa OravivuorelleKuutamonäkymä Oravivuorelta

Arkistokuva Oravivuorelta: Juha Hyvärinen


Täysikuu Oravivuoren huipulla Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvalla Struven ketjun pisteellä on elämys. Se on nyt mahdollista kokea kaikille avoimella kuutamokiipeilyllä perjantaina 3.3.2023.

Jyväskylän Siriuksen puheenjohtaja Arto Oksanen on mukana kiipeilyllä ja avaa tähtitaivasta Oravivuoren huipun näkötornista. Säävaraus.

Matka Oravivuoren huipulle Unescon Struven pisteeseen on reilu kilometri. Kiipeilyyn ja tähtien tarkkailuun voit varata pari tuntia. Osittain on jyrkkää nousua, mutta puiset portaat helpottavat. Tukevat kengät jalkaan, lämpimästi päälle ja otsalamput / taskulamput mukaan. Sauvoista on apua kiipeillessä. Jos haluat, voit ottaa myös omia eväitä mukaan. Oravivuorella ei ole lupa tehdä nuotiota, joten makkaranpaisto ei onnistu.

Lähtö kiipeämään Oravivuoren parkkipaikalta klo 19. Tie Ysitieltä Oravivuoren parkkipaikalle on mutkainen ja osittain jäinen, joten varovaisuutta.

Kiipeilemään ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta vaan jokainen kiipeää omalla vastuullaan. Kiipeilyhetken toteuttavat yhteistyössä Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistys ja Jyväskylän Sirius.

Uutinen päivitetty: 20.2.2023