Myyntituotteita

Ihmisten keskellä, ihmisten kanssa – Pohjois-Päijänteen kansalaisopisto Korpilahti-Luhanka
Erään perhosen joululahja
Rakkaudesta maahan ja kansaan
Kuvankaunista historiaa - CDihmisten keskellä, ihmisten kanssa pohjois-päijänteen kansalaisopisto korpilahti-luhanka

Ihmisten keskellä - ihmisten kanssa -kirjan kansiPohjois-Päijänteen kansalaisopisto perustettiin Korpilahden ja Luhangan kunnan yhteiseksi opistoksi vuonna 1970 ja se toimi itsenäisenä opistona vuoteen 2008 saakka. Kun Korpilahden kunta ja Jyväskylän kaupunki yhdistyivät vuonna 2009, siirtyi opistotoiminta Jyväskylän kansalaisopistolle.

Pohjois-Päijänteen kansalaisopiston ajasta on julkaistu historiikki 16.2.2020. Tekstin on kirjoittanut opiston pitkäaikainen opettaja, FK Outi Penttinen. Kuvatoimituksesta, graafisesta suunnittelusta ja taitosta on vastannut Pekka Suomäki. Opiston historia on olennainen osa korpilahtelaista paikallishistoriaa ja nyt opiston monipuolinen toiminta on onnistuttu kokoamaan mielenkiintoiseksi tarinaksi.

Kovakantisessa sidotussa kirjassa on 144 sivua ja runsas nelivärikuvitus. Kirjan hinta on 20 €. Postitse lähetettävän kirjan hintaan lisätään postimaksu. Korpilahdella kirjaa on saatavana Kotiseutuyhdistykseltä, Emalipuusta, Tekstiili-Rantaselta ja Hiusavaimesta.

Lisätietoja: penttinenouti(at)gmail.com tai pirkko.savinen(at)pp.inet.fi.

Hinta: 20 euroa + postikulut


Ain’Elisabet Pennanen: Erään perhosen joululahja

Korpilahtelainen kulttuuriteko - Kotiseutuyhdistys julkaisi joulukuussa 2018 Ain’Elisabet Pennasen vuonna 1921 ilmestyneen teoksen Erään perhosen joululahja näköispainoksena FT Esa Sirosen jälkisanoin.

Kesällä 1918 Korpilahden laivalaiturille laskeutui salaperäinen nuori rouva, jonka elämää seuratessa romaani piirtää herkän kuvan kansalaissodasta toipuvan kyläkunnan sielunmaisemasta. Avainromaanista on tunnistettavissa niin tuttuja kyläläisiä kuin valtakunnallisen julkisuuden henkilöitä.” Näin raottaa toimittaja, FT Esa Sironen kirjan kiehtovaa sisältöä näköispainoksen takakannessa.Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistys päätti Esa Sirosen aloitteesta kustantaa tämän jo unohdetun teoksen näköispainoksen. Kirja on osa paikallishistoriaa, näkökulma on mielenkiintoinen ja kun kirjan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1918, niin näköispainoksen julkaisemista vuonna 2018 voidaan pitää varsinaisena kulttuuritekona, totesi yhdistyksen johtokunta päätöstä tehdessään.

FT Esa Sironen on tehnyt perusteellista työtä kirjoittaessaan 34 sivun mittaiset jälkisanat mielenkiintoisine valokuvineen. Sirosen teksti avaa tapahtumien ja henkilöiden taustoja ja täydentää näin erinomaisella tavalla kirjan tarinaa sekä lisää kirjan kotiseutuhistoriallista arvoa.

Alkuperäisteoksen kannet ovat 1920-luvulle tyypilliset kovat tekstittömät pahvikannet. Näköispainos tilattiin nidottuna pehmeäkantisena. Uudet kuvalliset kannet taittoi Juha Hyvärinen. Hänen käsialaansa on myös jälkisanojen taitto. Alkuperäisteksti skannattiin painovalmiiksi Jyväskylän yliopistopainossa.


Kirjaa voi kysellä Korpilahdella Kauppatalo ja Tekstiili Rantaselta, Korpilahti -lehdestä, Kukka- ja Hautauspalvelu Päivänsinistä sekä Satamakapteenista ja Jyväskylässä Päijänne-Antikvariaatista. Postitse lähetettävien kirjojen tilaukset yhdistyksen sihteerille Matti Hyväriselle, puh. 0400 327 613 tai matti.hyvarinen@innoverkko.com.

Hinta: 10 euroa + postikulut


Rakkaudesta maahan ja kansaan


Mikko Strangin toimittama Korpilahden veteraanimatrikkeli on teos, joka syventää käsitystä Korpilahden lähimenneisyydestä lyhyen, mutta sitäkin merkittävämmän ajanjakson osalta.


"Rakkaudesta maahan ja kansaan" on alaotsikoitu veteraanimatrikkeliksi, mutta mittavan artikkeliosansa ansiosta se laajentaa käsitettä tuntuvasti. Yli 3000 sotiimme osallistuneen henkilön -sankarivainajan, veteraanin, lotan - tietojen ohella kirja sisältää toista sataa artikkelia, joissa kuuden vuosikymmenen takaiset tapatumat tuodaan esille niin historiantutkimuksen kuin omakohtaisten kokemustenkin kautta. Hätkähdyttävän kokonaisuuden täydentää runsas kuvitus. Ettemme unohtaisi...

Veteraanimatrikkelitoimikunta on teettänyt vuonna 2003 ensimmäisen 1000 kappaleen painoksen, jonka jälkeen teoksen julkaisuoikeudet on siirretty kotiseutuyhdistykselle. Kotiseutuyhdistys teetti 26.11.2004 toisen 300 kappaleen painoksen.

Hinta: 10 €


Kuvankaunista historiaa -CD  


Korpilahden kuvahistoriaa vuosilta 1880-1980Juhani Raitalan kokoama diakokoelma siirrettynä digitaaliseen muotoon. Mukana kuvien katseluun suunniteltu ohjelma ja selausta helpottava hakukone.

Lisätietoa CD:stä (PDF)

Julkaisija: Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistys ry. 2005

Kuva-aineisto: Juhani Raitalan kokoelmat
Luettelointi ja tekstitys: Juhani Raitala ja Markku Lahti
Kuvien raakaskannaus ja tekstien toimitus: Pekka Suomäki
Aineiston loppukäsittely ja cd-tuotanto: Jukka Kaikkonen
Levyjen kopiointi: Oy Z-Trading Ltd, Espoo 2005

Hinta: 5 €

Lisätietoja:
Vanhan Korpilahden kotiseutuyhdistys
Markku Lahti p. 0400 649 268Julkaisuja voi
tiedustella ja hankkia:


Yhdistyksen sihteeri:
puh. 0400 327 613


palaa alkuun...

Sivu päivitetty 9.3.2020