Kiipeä maaliskuun kuutamossa OravivuorelleKuutamonäkymä Oravivuorelta

Arkistokuva Oravivuorelta: Juha Hyvärinen


Lähes täysikuu Oravivuoren huipulla Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvalla Struven ketjun pisteellä on elämys. Se on nyt mahdollista kokea kaikille avoimella kuutamokiipeilyllä perjantaina 22.3.2024.

Jyväskylän Siriuksen puheenjohtaja Arto Oksanen on mukana kiipeilyllä ja avaa tähtitaivasta Oravivuoren huipun näkötornista.

Matkaa Oravivuoren huipulle Unescon Struven pisteeseen on reilu kilometri. Osittain on jyrkkää nousua, mutta puiset portaat helpottavat. Tukevat kengät jalkaan, lämpimästi päälle ja otsalamput / taskulamput mukaan. Sauvoista on apua kiipeillessä. Jos haluat, voit ottaa myös omia eväitä mukaan. Oravivuorella ei ole lupa tehdä nuotiota, joten makkaranpaisto ei onnistu. Kiipeilyyn ja tähtien tarkkailuun voit varata pari tuntia.

Lähtö kiipeämään Oravivuoren parkkipaikalta klo 19. Tie Ysitieltä Oravivuoren parkkipaikalle on mutkainen ja osittain jäinen, joten varovaisuutta.

Kiipeilemään ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjien puolesta vaan jokainen kiipeää omalla vastuullaan. Kiipeilyretken toteuttavat yhteistyössä Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistys ja Jyväskylän Sirius. Säävaraus.

Uutinen päivitetty: 29.2.2024